De Rett Gazet.

De Rett Gazet is het tijdschrift van de Belgische Rett Syndroom Vereniging vzw. De Rett Gazet verschijnt tweemaal per jaar en wordt ruim verspreid naar ouders, sympathisanten, artsen, therapeuten, voorzieningen, … We delen er lief en leed, brengen verslag uit over onze bijeenkomsten, publiceren wetenschappelijk nieuws, houden je op de hoogte van de internationale Rett wereld, …

Alle edities van de Rett Gazet kan je hier gratis consulteren en downloaden.

Onze eerste nieuwsbrief verscheen in 1991. De Rett Gazet database biedt een schat aan informatie over de geschiedenis en de evolutie van onze vereniging, van de Rett research en van de voortschrijdende inzichten over de behandeling van mensen met het Rett syndroom.

Voor nieuwe ouders of geïnteresseerden zijn de recentste nummers het meest relevant. Studenten en onderzoekers kunnen vele antwoorden vinden in zowel ouder als nieuw materiaal.

Nieuw

In deze winterreditie van 2023 besteden we uitgebreid aandacht aan ons project ‘Rett communicatiecoach’. We startten dit belangrijke project 7 jaar geleden. Ouders vertellen heel verschillende, maar steeds boeiende, verhalende over hun ervaringen.

De rest van de inhoud is heel gevarieerd:

De Rett meiden poseren in hun favoriete outfit. Er is veel familienieuws, een verslag over het Europese Rett Congres in Marseille, een stukje wetenschap, …

Cover girl en Rett meid in de kijker van deze editie is Paulien.