De Rett Gazet.

De Rett Gazet is het tijdschrift van de Belgische Rett Syndroom Vereniging vzw. De Rett Gazet verschijnt tweemaal per jaar en wordt ruim verspreid naar ouders, sympathisanten, artsen, therapeuten, voorzieningen, … We delen er lief en leed, brengen verslag uit over onze bijeenkomsten, publiceren wetenschappelijk nieuws, houden je op de hoogte van de internationale Rett wereld, …

Alle edities van de Rett Gazet kan je hier gratis consulteren en downloaden.

Onze eerste nieuwsbrief verscheen in 1991. De Rett Gazet database biedt een schat aan informatie over de geschiedenis en de evolutie van onze vereniging, van de Rett research en van de voortschrijdende inzichten over de behandeling van mensen met het Rett syndroom.

Voor nieuwe ouders of geïnteresseerden zijn de recentste nummers het meest relevant. Studenten en onderzoekers kunnen vele antwoorden vinden in zowel ouder als nieuw materiaal.

Nieuw

Een greep uit de inhoud van de zomereditie van 2022:

Een omvangrijke uitbreiding van ons dossier communicatie.

Portret van een aantal oudere Rett dames.

Uitgebreid verslag van onze familiedag, eindelijk weer ‘in het echt’! En we namen daar en in de gazet afscheid van Peter Vanherck, die na 34 jaar BRSV-bestuur op welverdiend pensioen gaat.

Interview met twee gevluchte Oekraïense Rett gezinnen die hier tijdelijk verblijven.