De Rett Gazet.

De Rett Gazet is het tijdschrift van de Belgische Rett Syndroom Vereniging vzw. De Rett Gazet verschijnt tweemaal per jaar en wordt ruim verspreid naar ouders, sympathisanten, artsen, therapeuten, voorzieningen, … We delen er lief en leed, brengen verslag uit over onze bijeenkomsten, publiceren wetenschappelijk nieuws, houden je op de hoogte van de internationale Rett wereld, …

Alle edities van de Rett Gazet kan je hier gratis consulteren en downloaden.

Onze eerste nieuwsbrief verscheen in 1991. De Rett Gazet database biedt een schat aan informatie over de geschiedenis en de evolutie van onze vereniging, van de Rett research en van de voortschrijdende inzichten over de behandeling van mensen met het Rett syndroom.

Voor nieuwe ouders of geïnteresseerden zijn de recentste nummers het meest relevant. Studenten en onderzoekers kunnen vele antwoorden vinden in zowel ouder als nieuw materiaal.

Nieuw

In de zomereditie van 2023 besteden we uitgebreid aandacht aan de Rett research, naar aanleiding van het eredoctoraat van professor Huda Zoghbi aan de KU Leuven en van het eerste medicijn voor Rett dat sinds kort in de Verenigde Staten verkrijgbaar is.

Een greepje uit de rest van de inhoud:

Onze familiedag in het GielsBos komt in woord en beeld aan bod en de Rett meiden poseren met bloemen. Lisa en haar gezin geven ons voor de zevende keer een kijkje in hun lief en leed.

Cover girl en Rett meid in de kijker van deze editie is Lieke.